Bröllop
Hvordan bærer man sig ad?
Lad os begynde med det første store skridt man tager for at blive ægtefolk: FORLOVELSEN. Forlovelsen kan have forskellig betydning fra person til person. Der findes de mennesker som tager ganske let på forlovelse, og som ikke mener at en forlovelse nødvendigvis behøver betyde at man tager det næste skridt. Jeg har f.eks. en god ven der elsker at forlove sig – han har uden tvivl fundet sit livs kærlighed i sin nuværende partner, men han er romantisk anlagt og synes man som par bliver mere sammensmedet hvis man forlover sig. Således er det lykkedes ham at forlove sig hele 5 gange ingen han fandt den rette… men jeg har aldrig set ham være lykkeligere end han er nu.
I en helt anden kategori hører de personer som tager forlovelsen meget mere seriøst, og her hører jeg selv ind. Jeg stræber i hvert fald efter kun at forlove mig en enkelt gang med min drømmeprins og derefter gifte mig med ham kort tid efter.
Det at udveksle forlovelsesringe med hinanden gør man, fordi man vil vise omverdenen at man hører sammen – at man helt enkelt er ’for-lovet’ til en anden person. Man kan sige at det betyder mere end blot at være sammen som par.
Normalt er forlovelsen en fælles beslutning, i det mindste i Skandinavien, hvor man ofte udveksler ringe over en hyggelig middag eller når man er på ferie i udlandet. Derimod er det i USA altid manden der skal overraske med et frieri… nogle mennesker synes det er lidt mere romantisk når det er manden der overrasker, og traditionen ses da også mere og mere Skandinavien. Jeg er begyndt at bemærke det blandt vores kunder, for her er det ofte manden der vil overaske sin kæreste, og man skal derfor være så hemmelighedsfuld som muligt. Det er sjovt! 🙂
Til forlovelsen hører også overvejelser om hvilke ringe man skal have. Forlovelsesringe er normalt glatte ringe i enten hvidguld eller rødguld, og oftest i matchende modeller til begge parter. Dog er det begyndt at blive mere og mere almindeligt at kvinden har en eller flere sten i sin forlovelsesring.
Næste skridt i processen er GIFTEMÅLET. Det kan godt være en smule skræmmende at gifte sig, for det gælder jo for resten af livet… langt de fleste fokuserer dog på hvor fantastisk det er at de har fundet den perfekte partner, og at de nu skal tilbringe resten af livet sammen. Det kan vel næppe blive bedre end som så?
Hertil hører en del mere planlægning med hensyn til kirke, kjole og mad, samt ej at forglemme: vielsesringen. Den er for det meste, eller velsagtens næsten altid, en ring med sten. Denne ring skal matche forlovelsesringen i højden, og den skal også gerne ”stråle” lidt ekstra. De fleste par vælger ofte at bruge lidt flere penge på vielsesringen eftersom selve vielsen har større betydning.
Skal manden ikke også have en vielsesring? Det er en smagssag. Også her bliver det mere og mere almindeligt at man har hver sin vielsesring, og i så fald plejer manden at have en ring der er som forlovelsesringen – eventuelt i en anden farve guld eller i en anden bredde.
Selve skikken med at bære en ring på fingeren symboliserer troskab og venskab, og ringen bæres på ringfingeren. Skikken kommer fra de gamle egyptere og romere som troede at der gik en åre fra venstre hånds ringfinger til hjertet, så i Sverige bærer man ringene på venstre hånds ringfinger og det samme gælder for f.eks. Finland, England og USA. I Danmark, Norge og Tyskland bæres vielsesringen derimod på højre hånds ringfinger.
Caroline
Rings of Sweden
Det går tyvärr inte längre att kommentera på detta inlägg. Du kan alltid skicka ett mail eller skriva på våra sociala medier. <3